ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În martie, prețul gazului procurat din Rusia va fi de 1011 dolari pentru mia de metri cubi

20:08 | 01.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. În luna martie, prețul gazului procurat de Moldovagaz de la Gazprom va fi de 1011,73 dolari pentru mia de metri cubi, față de 1054 de dolari cât a fost în luna februarie. Anunțul a fost făcut astăzi de directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, transmite MOLDPRES. 

„Toată cantitatea de gaz procurată în luna martie de la Gazprom va fi direcționată către „Tiraspoltransgaz”, a precizat Vadim Ceban.

În luna februarie, prețul gazului procurat de la Gazprom a fost de 1054 de dolari pentru mia de metri cubi, iar în luna ianuarie - 1230 de dolari. 

Conform contractului semnat în octombrie 2021, prețul gazelor naturale cumpărate de Moldovagaz de la Gazprom se calculează diferit pe timp de iarnă și pe timp de vară.

Foto simbol

img23001690

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!