ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biblioteca municipală ”B. P. Hasdeu” a primit o donație de carte din partea Consulatului Columbiei

16:23 | 06.03.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. O donație de carte în limbile spaniolă și română, de peste 430 de titluri, apărute la o editură din România, a primit astăzi Biblioteca municipală ”B. P. Hasdeu” din capitală din partea Consulatului Onorific al Republicii Columbia în R. Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit directorului instituției, Mariana Harjevschi, evenimentul a fost prilejuit de împlinirea a 96 de ani de la nașterea scriitorului columbian, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură – Gabriel García Márquez.

În cadrul manifestării au luat cuvântul scriitorul Ivan Pilchin, vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din Moldova, doctorul habilitat în filologie Sergiu Pavlicenco, profesor universitar și poeta și criticul literar Maria Pilchin.

Solicitat de agenție, Ivan Pilchin a menționat că prin creația sa literară și publicistică, Gabriel García Márquez ne-a transmis un mesaj de pace și de solidaritate între popoare.

Invitatul special al acestui eveniment a fost Ion Comanac, Consulul Onorific al Columbiei în Republica Moldova.

Cu o lectură publică din opera lui Gabriel García Márquez au participat elevi ai Liceului Teoretic „Miguel de Cervantes Saavedra” din Chișinău.

img23001813

img23001813

img23001813

img23001813

img23001813

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!