ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANOFM a lansat înregistrarea angajatorilor disponibili de a participa la desfășurarea stagiilor profesionale pentru șomeri

12:30 | 10.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a anunțat despre demararea procesului de înregistrare a angajatorilor disponibili de a participa la desfășurarea stagiilor profesionale în anul curent, transmite MOLDPRES.

Potrivit agenției, stagiul profesional are o durată de până la patru luni pentru șomerii fără vechime în muncă în profesia deținută și pentru cei care nu au activat în profesia deținută în ultimii doi ani. Stagiul are scopul de a dobândi abilități practice în muncă și se realizează în baza contractului încheiat între angajator, șomer și ANOFM.

Astfel, șomerii antrenați în stagiul profesional beneficiază de o bursă lunară neimpozabilă, în mărime de 35% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent. Totodată, angajatorii participanți beneficiază pe toată durata stagiului de o subvenție lunară egală cu 30% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, pentru fiecare șomer-stagiar.

Pentru a participa în măsura de stagiu profesional, angajatorii trebuie să completeze Declarația privind întrunirea condițiilor de acordare a subvenției aferente stagiului profesional și să depună la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă înștiințarea privind disponibilitatea de a participa la această măsură.

Pentru informații suplimentare, agenții economici se pot adresa la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă (https://anofm.md/ro/subdiviziuni) în a cărei rază își desfășoară activitatea sau pot suna la Centrul de Apel al ANOFM – 0 8000 1000.

Foto: ANOFM

img23001936

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!