ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va colabora cu Comitetul Internațional al Crucii Roșii

15:04 | 15.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană va propune plenului Parlamentului ratificarea Acordului dintre Republica Moldova și Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR), comunică MOLDPRES.

Acordul privind statutul, privilegiile și imunitățile Comitetului Internațional al Crucii Roșii în Republica Moldova are ca scop stabilirea cadrului legal ce va permite CICR să beneficieze de aceleași condiții ca și orice altă organizație internațională cu sediul în țara noastră.

Asistența umanitară acordată de Comitetul Internațional al Crucii Roșii Republicii Moldova constă în proiecte de susținere în gestionarea crizelor, inclusiv cea legată de fluxul mare de refugiați din Ucraina, programe de suport psihologic pentru copiii refugiați, proiecte de incluziune a persoanelor refugiate. De asemenea, CICR își propune să susțină sistemul protecției sociale al țării noastre prin acordarea suportului celor mai vulnerabile grupuri de cetățeni, inclusiv pentru perioada rece a anului.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii, cu sediul la Geneva, este o instituție umanitară independentă care are misiunea de a garanta protecția vieții și demnității victimelor conflictelor naționale și internaționale.

Foto simbol

img23002086

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!