ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu delegația din Polonia

17:33 | 22.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu o delegație de politicieni și activiști ai societății civile din Republica Polonia, organizată de Forumul de Securitate de la Varșovia, printre care Paweł Kowal, copreședintele Comisiei pentru afaceri externe al Seimului Poloniei și Jacek Czaputowicz, fostul ministru polonez al Afacerilor Externe, transmite MOLDPRES cu referire la  Biroul politici de reintegrare. 

Interlocutorii au abordat în mod prioritar subiecte legate de situația regională de securitate în contextul noilor provocări generate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, precum și eforturile depuse de autoritățile Republicii Moldova în comun cu partenerii externi pentru menținerea stabilității și securității pe această dimensiune. 

Vicepremierul Oleg Serebrian a trecut în revistă evoluțiile marcate în procesul de reglementare transnistreană, evidențiind și de această dată necesitatea realizării obiectivelor de demilitarizare și democratizare a regiunii transnistrene, factori ce vor impulsiona procesul de reintegrare a țării. 

A fost reafirmată determinarea Chișinăului de a continua procesul de soluționare pașnică a conflictului transnistrean, cu păstrarea necondiționată a obiectivului strategic de integrare europeană. 

Viceprim-ministrul pentru reintegrare a mulțumit pentru sprijinul oferit și interesul sporit față de provocările cu care se confruntă Republica Moldova, printre care și conflictul transnistrean. 

Delegația din Polonia se va afla la Chișinău în perioada 22-23 martie, având planificate mai multe întrevederi cu reprezentanți guvernamentali și ai societății civile.

Foto: Biroul politici de reintegrare

img23002316

img23002316

img23002316

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!