ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vor fi întreprinse măsuri pentru eficientizarea sistemelor de irigare, potrivit vicepremierului Bolea

10:23 | 24.03.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, a anunţat ieri în timpul unei vizite la sistemul de irigare din localitatea Filipeni, raionul Leova, despre mai multe modificări legislative în scopul eficientizării activității acestui domeniu, ce vor fi efectuate de guvernare, transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, va fi inclusă obligativitatea achitării cotizațiilor de membru al AUAI pentru toți agricultorii care desfășoară activități agricole în zona de irigare.

Declaraţiile au fost făcute în contextul problemelor semnalate de membrii locali ai Asociației Utilizatorilor de Apă pentru Irigare (AUAI). Aceştia au menţionat că stația funcționează la capacități reduse din cauza lipsei cooperării între agenții economici și nerespectării unor angajamente asumate de membri.

Stația de irigare de la Filipeni a fost reconstruită în cadrul Programului Compact al Guvernului SUA, în anul 2015. Costul investițiilor a fost de peste şase milioane de dolari.

Foto: MAIA

img23002372

img23002372

img23002372

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!