ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Expoziția „Arta cămășii cu altiță” va fi prezentată în trei licee din Chișinău

15:37 | 24.03.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. În perioada 27 martie-12 mai, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală organizează expoziția itinerantă „Arta cămășii cu altiță” la trei licee din capitală: „Vasile Alecsandri” (27 martie-7 aprilie), „Mihai Viteazul” (10-21 aprilie) și „Spiru Haret” (24 aprilie-12 mai), informează MOLDPRES.

Potrivit directorului instituției, Petru Vicol, expoziția cuprinde 10 planșe cu texte și imagini care reflectă istoria cămășii cu altiță, tehnicile de confecționare, motivele ornamentale, comunitățile contemporane care cos cămăși etc. Evenimentul este dedicat împlinirii a 105 ani de la Unirea Basarabiei, precum și înscrierii dosarului „Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova” în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității.

Organizatorii expoziției și-au propus să familiarizeze elevii, profesorii și părinții cu principalele dimensiuni ale acestei arte, recunoscută pe plan mondial drept o carte de identitate a românilor.

Vernisarea expoziției la Liceul „Vasile Alecsandri” va avea loc la 27 martie, ora 10.00.

img23002391

img23002391

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!