ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Academia „Ştefan cel Mare” a organizat un atelier de instruire în domeniul crimelor cibernetice

15:18 | 24.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Un atelier de instruire în domeniul crimelor cibernetice şi dovezilor electronice a fost organizat de către Academia „Ştefan cel Mare” din capitală, cu suportul partenerilor din Consiliul Europei, transmite MOLDPRES.

Potrivit Academiei „Ştefan cel Mare”, la eveniment au participat 25 de audienţi ai Inspectoratului General al Poliţiei (IGP), Poliţiei de Frontieră, Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare, precum şi cadre didactice ale instituției.

Atelierul a fost realizat în contextul proiectului CyberEast şi s-a axat pe consolidarea competenţelor funcţionarilor publici cu statut special ai autorităţilor administrative şi instituţiilor din subordinea MAI, care se confruntă cu astfel de crime în activitatea lor.

Totodată, în cadrul evenimentului, şeful Secţiei nr. 3 a Direcţiei Investigaţii şi Infracţiuni Informatice a IGP, Artur Degteariov, a prezentat un şir de studii de caz şi recomandări utile pentru audienţi privind modurile tipice de operare ale abuzatorilor, în vederea facilitării investigării infracţiunilor informatice.

Atelierul de instruire a oferit audienţilor posibilitatea de a se familiariza cu problemele contemporane în procesul de identificare a infractorilor în domeniul cibernetic, fenomenele cele mai des întâlnite în criminalitatea informatică, problemele abordate în securitatea şi criminalitatea cibernetică, tehnologiile folosite de infractori, precum şi iniţiativele organizaţiilor internaţionale ca UE, UN, G8, OSCE, Consiliul Europei în prevenirea şi combaterea crimelor de acest gen.

Foto: Academia „Ştefan cel Mare”

img23002392

img23002392

img23002392

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!