ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vizită de lucru a vicepremierului pentru reintegrare Oleg Serebrian la Cahul

13:57 | 05.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 mai /MOLDPRES/. Pe 4 mai, la invitația primarului municipiului Cahul, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a efectuat o vizită de lucru în orașul Cahul, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare. 

În incinta primăriei, vicepremierul a susținut o prelegere publică cu tema ”Situația de securitate a Republicii Moldova și a bazinului Mării Negre în contextul amenințărilor hibrid existente”. 

În discursul său, Oleg Serebrian a relevat importanța acordării Republicii Moldova a statutului de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, precum și perspectivele țării noastre într-un context de securitate regională instabilă.    

De asemenea, în cadrul deplasării sale, Oleg Serebrian a vizitat Universitatea de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul, complexul sportiv „Atlant” și s-a întrunit cu reprezentanții administrației locale, serviciilor desconcentrate, și a discutat cu un grup de refugiate ucrainene. 

Vicepremierul a luat act de problemele existente în raion și a îndemnat autoritățile să participe activ la stabilirea parteneriatelor cu actori europeni reciproc avantajoase pentru locuitorii din regiune, implementarea proiectelor de dezvoltare comunitară  și sporirea capacității de asimilare a fondurilor externe pentru crearea condițiilor decente de trai cetățenilor raionului Cahul.

Foto: Biroul politici de reintegrare

img23003595

img23003595

img23003595

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!