ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un proiect finanțat de Slovacia va contribui la promovarea digitală a agroturismului în nordul ţării

12:17 | 11.05.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 mai /MOLDPRES/. Compania slovacă Pro4CE a obținut finanțare prin intermediul Slovak Challenge Fund şi va sprijini din această lună producătorii regionali de alimente din Republica Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Pro4CE va implementa un proiect axat pe marketingul online al afacerii de agroturism. Folosind experiența în sprijinirea dezvoltării turismului și a zonelor rurale din Slovacia, va stimula afacerile locale cu alimente organice din nordul Moldovei prin deschiderea accesului pe piața online pentru producătorii locali. Prin instrumente și platforme digitale personalizate, cum ar fi o carte de bucate online sau o hartă interactivă, producătorii regionali își vor spori ofertele de aventură gastronomică și rurală.

„Delicioasele comori cu alimente organice din nordul Moldovei sunt gata să fie descoperite. Acest proiect își propune să contribuie la facilitarea pătrunderii lor pe piață prin instrumente digitale. Aducerea de produse ecologice locale de înaltă calitate clienților va fi folosită ca instrument pentru dezvoltarea sectorului turistic în regiune. Această abordare sprijină producătorii regionali. Este o perspectivă ecologică și susține economia locală și dezvoltarea regională durabilă”, spune Erik Heidema de la Pro4CE.

Pro4CE va implica Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, în calitate de partener local, pentru a ajuta la implementarea proiectului. ADR Nord este un actor regional cheie în coordonarea și sprijinirea comunităților regionale și locale pentru dezvoltarea durabilă în nordul Republicii Moldova. Proiectul va sprijini, instrui și ghida participanții selectați prin întregul proces: de la dezvoltarea conținutului până la prezentarea digitală a ofertelor lor. Odată ce instrumentele digitale sunt dezvoltate și testate, acestea vor fi puse la dispoziție pentru alți utilizatori și regiuni, conform sursei citate.

Compania Pro4CE va primi sprijin financiar din partea Slovak Challenge Fund (SCF) în calitate de candidat de succes în a treia cerere de propuneri. SCF este în căutarea soluțiilor din partea companiilor slovace pentru a aborda obiectivele specifice de dezvoltare. Proiectul este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace (MFEA SR) și implementat de Centrul Regional PNUD din Istanbul.

Foto: ADR Nord

img23003736

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!