ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova se racordează la reforma sistemului de dezvoltare al ONU

11:42 | 25.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Parlamentul a ratificat astăzi Acordul privind aplicarea mutatis mutandis a Acordului dintre Guvern și PNUD Coordonatorului Rezident al ONU si Oficiului său în Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Documentul prevede și separarea funcției de Coordonator Rezident ONU de cea de Reprezentat al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Prin urmare, va fi consolidat rolul și autoritatea Coordonatorului Rezident ONU în calitate de oficial ONU cu cel mai înalt rang la nivel de țară în responsabilitatea căruia intră coordonarea activității Echipei de țară în implementarea Cadrului de Asistență pentru Dezvoltare al ONU.

Secretarul General al ONU a desemnat primul Coordonator Rezident ONU în Republica Moldova la data de 1 octombrie 2019.

Foto: Parlament

img23004213

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!