ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În luna iunie, prețul gazului procurat din Rusia va fi de 568 de dolari pentru mia de metri cubi

09:52 | 01.06.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. În luna iunie, prețul gazului procurat de Moldovagaz de la Gazprom va fi de 568,15 de dolari pentru mia de metri cubi, față de 660,76 dolari cât a fost în luna mai. Anunțul a fost făcut astăzi de directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, transmite MOLDPRES. 

„Toată cantitatea de gaz procurată în aprilie de la Gazprom va fi direcționată către „Tiraspoltransgaz”, a precizat Ceban.

În luna mai, prețul gazului procurat de la Gazprom a fost de 660,76 de dolari per mia de metri cubi, în luna aprilie de 673 de dolari, în martie – de 1011 dolari, în februarie - 1054 de dolari, iar în ianuarie - 1230 de dolari. 

Conform contractului semnat în octombrie 2021, prețul gazelor naturale cumpărate de Moldovagaz de la Gazprom se calculează diferit pe timp de iarnă și de vară.

În această săptămână, prețul gazelor naturale în Europa a atins cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, ajungând la circa 300 de dolari per mia de metri cubi, în condițiile în care cererea de gaze a fost diminuată de o producție record de energie fotovoltaică în Germania. 

Foto simbol

img23004429

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!