ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ana Revenco: „Summitul CPE se desfășoară în regim de normalitate, fără incidente”

16:11 | 01.06.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Până în prezent, nu au fost înregistrate incidente ieșite din comun, iar Summitul Comunității Politice Europene (CPE) se desfășoară în regim de normalitate. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, în timpul unor declarații de presă, transmite MOLDPRES.

Oficialul a subliniat că toate agențiile în domeniul securității și apărării lucrează coordonat și sincronizat. „Acționăm în mod anticipat, așa vom acționa și în următoarele ore și zile. Toată lumea pune umărul pentru ca acest Summit să se desfășoare în condiții de maximă securitate și siguranță. Ne concentrăm pentru a asigura liniștea și în comunități și la frontieră. Este un eveniment ce implică cel mai mare număr de specialiști din absolut toate agențiile și autoritățile naționale, fiecare acționează conform perimetrului sarcinilor și atribuțiilor clar stabilite în baza unui plan de securitate, astfel încât toate sectoarele să fie la vedere”, a spus Ana Revenco.

Totodată, conducerea MAI a anunțat că au existat tentative de destabilizare în țară. „Este vorba de tentative de a arăta printr-un alt unghi ceea ce se întâmplă astăzi în Republica Moldova. Toate aceste acțiuni au fost contracarate. Am acționat într-un mod sincronizat. Au fost mici grupuri care au încercat să-și demonstreze în spațiul public opinia lor față de ceea ce se întâmplă astăzi la Bulboaca”, a afirmat Ana Revenco.

Ministrul a precizat că, în continuare, restricțiile de circulație vor fi aplicate gradual, în funcție de deplasarea coloanelor oficiale. Aceasta a subliniat că, în prezent, în capitală nu se înregistrează dificultăți în circulație, iar traficul este degajat.

img23004458

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!