ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cooperarea moldo-austriacă discutată de președintele Maia Sandu și cancelarul federal al Austriei, Karl Nehammer

19:03 | 27.07.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. La Salzburg, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer, căruia i-a mulțumit pentru suportul acordat țării noastre, inclusiv prin intermediul Agenției Austriece de Dezvoltare, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Proiectele curente desfășurate în Republica Moldova, cu ajutorul statului austriac și a cetățenilor săi, se pliază pe prioritățile noastre: dezvoltarea rurală, asigurarea populației cu servicii de apă și canalizare, dezvoltarea serviciilor publice, proiecte în educație, agricultură, protecția mediului”, a subliniat președintele. 

De asemenea, Maia Sandu i-a comunicat cancelarului Nehammer că guvernarea de la Chișinău depune tot efortul pentru a îndeplini condiționalitățile Comisiei Europene și a deschide negocierile cu Uniunea Europeană cât mai curând.

„Contăm și aici pe sprijinul Austriei pentru a convinge comunitatea europeană că Moldova își ia în serios angajamentele și că a pornit un proces de reforme fundamentale. Avem nevoie de toată susținerea pentru a avansa pe calea europeană, singura cale care ne poate asigura pace și bunăstare”, a adăugat șefa statului. 

Foto: Președinție

img23006004

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!