ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

DOC Strategia „Sănătatea 2030” a fost publicată în Monitorul Oficial

10:08 | 11.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. Strategia națională „Sănătatea 2030” a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial. Aceasta este orientată spre modernizarea și dezvoltarea pe termen lung a sistemului sanitar, care să garanteze accesul echitabil la servicii calitative pentru toți cetățenii, transmite MOLDPRES.

Documentul include o agendă de transformare complexă a sistemului de sănătate și stabilește direcțiile prioritare de intervenție în sistemul de sănătate, necesare a fi implementate până în anul 2030, printr-o serie de programe naționale.

Mai exact, Strategia națională de sănătate „Sănătatea 2030” (SNS) va fi realizată prin atingerea a 19 obiective generale, grupate în șapte componente: sănătate publică, servicii medicale integrate și de calitate pentru fiecare, medicamente și dispozitive medicale accesibile, personal medical motivat și bine pregătit, sistem de sănătate digitalizat, dar și sustenabil financiar, guvernare și leadership eficiente ale sectorului.

Elaborarea strategiei a fost dictată de necesitatea transformării complexe a sistemului de sănătate în unul modern, rezilient și eficient, capabil să răspundă necesităților fiecărei persoane și să îmbunătățească starea de sănătate a cetățenilor.

Sursa: monitorul.gov.md

img23006382

img23006382

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!