ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Comrat a eșuat cea de-a treia tentativă de învestire a Comitetului Executiv

12:52 | 11.08.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. Cea de-a treia tentativă de învestire a Comitetului Executiv propus de bașcanul Evghenia Guțul a eșuat astăzi. Președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitrii Constantinov, a anunțat că a întrerupt ședința, comunică MOLDPRES.

La finele lunii iulie, Adunarea Populară a Găgăuziei a refuzat să introducă pe ordinea de zi aprobarea echipei Comitetului Executiv a Evgheniei Guțul. Atunci, deputații din autonomie afirmau că candidați propuși de noul bașcan nu sunt din regiune și nu cunosc limba.

Ultima tentativă de învestire a Comitetului Executiv a avut loc la începutul lunii august și s-a lăsat cu scandal. Atunci șapte dintre candidații înaintați anterior de noul bașcan au picat testul la limba găgăuză.

La fiecare tentativă de alegere a Comitetului Executiv, în fața Adunării Populare a Găgăuziei au avut loc proteste. Simpatizanții noului bașcan au cerut chiar dizolvarea Adunării.

Foto: agora.md

img23006397

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!