ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul deputat Vladimir Andronachi a fost eliberat din arest la domiciliu

15:28 | 11.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. Fostul deputat Vladimir Andronachi a fost eliberat din arest la domiciliu și i s-a atribuit măsura preventivă ”garanția personală”. Decizia a fost luată de Judecătoriei Chișinău și nu poate fi atacată, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, a fost respins demersul acuzatorului de stat de prelungire a măsurii preventive ”arestarea la domiciliu” în privința inculpatului Andronachi Vladimir și a fost admisă cererea părții apărării privind înlocuirea măsurii preventive din arestarea la domiciliu în garanția personală.

În acest sens, măsura preventivă ”garanția personală” s-a admis de către instanță la cererea a patru persoane garante. Încheierea nu este susceptibilă de a fi atacată.

Potrivit legislației, măsura preventivă ”garanția personală” este angajamentul în scris pe care o persoană de încredere şi-l asumă prin autoritatea sa şi suma de bani depusă, în scopul garantării comportamentului bănuitului, învinuitului, inculpatului, cât şi respectarea ordinii publice şi prezentarea lui când va fi citat de organul de urmărire penală sau instanța de judecată. Numărul garanților nu poate fi mai mic de doi şi mai mare de cinci.

Vladimir Andronachi a fost reținut la începutul lunii noiembrie 2022. El este bănuit de participare la infracțiunea de escrocherie în proporții deosebit de mari în interesul unei organizații criminale, și nemijlocit în interesul lui Vladimir Plahotniuc, acesta fiind o persoană apropiată ultimului. El avea sarcina de a asigura obținerea actelor permisive de la Banca Națională a Moldovei, ceea ce a permis membrilor organizației criminale să sustragă bani de la Banca de Economii în sumă de peste 12,5 mln de dolari SUA și peste 23,8 mln de euro.

Foto: anticoruptie.md

img23006399

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!