ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O hartă interactivă cu informații despre accidente rutiere a fost lansată de INSP și ASD

15:46 | 11.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) în comun cu Administrația de Stat a Drumurilor /ASD/ și SRL Royal Map și UNDP Moldova au lansat astăzi o hartă interactivă cu informații despre accidente rutiere, comunică MOLDPRES.

Potrivit Poliției, harta poate fi accesată pe https://harta.asd.md/ și conține un motor de căutare unde pot fi vizualizate sectoarele de drum în funcție de poziția kilometrică și coordonatele geografice. Datele prezentate pe harta interactivă contribuie la planificarea lucrărilor necesare, sporirea transparenței, dar și la analiza situației accidentare în traficul rutier.

Pe această hartă poate fi vizualizată informația actuală a datelor despre categoria, starea drumurilor, geometria, îmbrăcămintea rutieră, indicele de planietate și altele.

Conform sursei citate, harta are scopul de a crea o monitorizare geospațială prin implementarea și analiza sectoarelor de drum cu risc sporit de accidente rutiere și facilitarea comunicării cu alte instituții pentru schimbul de date dintre acestea privind infrastructura rutieră, precum și dezvoltarea în continuare a rețelelor rutiere.

img23006402

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!