ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a acreditat primii observatori internaționali pentru localele din toamnă

17:19 | 11.08.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală /CEC/ a acreditat astăzi primii observatori internaționali pentru monitorizarea alegerilor locale generale din data de 5 noiembrie 2023, comunică MOLDPRES.

Astfel, au fost acreditați doi observatori internaționali din partea Ambasadei Republicii Cehe în Republica Moldova. Termenul limită de depunere a cererilor privind acreditarea în calitate de observator este 28 octombrie 2023.

Tot astăzi, CEC a aprobat Regulamentul privind constituirea și înregistrarea grupurilor de inițiativă, întocmirea, prezentarea şi verificarea listelor de subscripție.

Documentul stabilește modalitatea de constituire și înregistrare a grupurilor de inițiativă, de întocmire a listelor de subscripție, procedura de colectare a semnăturilor şi termenul de prezentare şi verificare a acestora, precum şi responsabilitățile persoanelor care colectează semnăturile susținătorilor.

Prevederile regulamentului se aplică în cazul susținerii candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova, candidaților independenți la funcția de deputat în Parlament, de consilier în consiliul local și de primar, precum și în cazul inițierii referendumului republican și celui local.

Pentru alegerile locale generale din anul curent, perioada de înregistrare a grupurilor de inițiativă (după caz) și/sau eliberarea listelor de subscripție în susținerea candidaților independenți, va începe după constituirea organelor electorale inferioare. 

img23006404

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!