ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Antreprenorii din R. Moldova își pot prezenta produsele la trei expoziții importante în România

11:32 | 14.08.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 14 aug. /MOLDPRES/. Expoziția „Republica Moldova prezintă” va fi organizată în toamna acestui an în orașele Baia Mare și Iași din România. Totodată, antreprenorii din țara noastră pot depune dosarele de participare la expoziția internațională „Indagra Food”, care se va desfășura în luna octombrie la București, transmite MOLDPRES.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI), Sergiu Harea, a declarat astăzi la o conferință de presă că România este principalul partener comercial al Moldovei, iar expozițiile care vor fi desfășurate sunt o ocazie pentru antreprenorii autohtoni de a-și promova produsele și a stabili noi parteneriate peste Prut.

Astfel, orașul Baia Mare va găzdui în perioada 22-24 septembrie expoziția „Republica Moldova prezintă”, care va întruni companii din domeniul agroalimentar și prestări servicii. Antreprenorii din țara noastră pot depune dosarele de participare până la data de 10 septembrie. „Spațiile expoziționale sunt limitate, iar doritori de a lua parte sunt mulți. Companiile vor fi înregistrate după principiul „primul venit, primul servit”, a precizat Sergiu Harea.

„Indagra Food” este o expoziție internațională în domeniul agroalimentar, la care companiile din țara noastră vor participa cu un stand comun. La evenimentul organizat în perioada 25-29 octombrie, la București, vor fi prezentate produse vitivinicole, produse din carne și de panificație, fructe și legume procesate, lapte, pește. Sergiu Harea a afirmat că în cadrul expoziției ar urma să fie organizat și un Forum bilateral Republica Moldova – România. Dosarele de participare pot fi depuse până la 1 octombrie.

Cea de-a treia expoziție organizată în toamna acestui an în România este „Republica Moldova prezintă”, găzduită de orașul Iași, în perioada 10-12 noiembrie. La aceasta vor putea participa companii din toate domeniile economiei naționale care produs bunuri și servicii. Cererile de participare vor fi recepționate până la 1 noiembrie.

La expozițiile desfășurate în România vor fi organizate degustări ale produselor fabricate în R. Moldova, întâlniri bilaterale ale antreprenorilor, prezentări de companii. Directorul interimar al Agenției de Investiții, Ion Iordachi, a afirmat că o parte dintre cheltuielile suportate de companiile participante la expoziții vor fi acoperite de Agenția de Investiții și de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. 

Președintele CCI Maramureș, Florentin-Nicolae Tus, a salutat organizarea în România a expoziției „Republica Moldova prezintă”, afirmând că produsele din țara noastră sunt mereu așteptate de consumatorii români.

Expoziția „Republica Moldova prezintă” a fost organizată anterior și în alte orașe din România, precum Cluj, Brașov, Ploiești. 

img23006432

img23006432

img23006432

img23006432

img23006432

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!