ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumul de acces către lacul Beleu a fost reabilitat

14:10 | 14.08.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 aug. /MOLDPRES/. Drumul de acces către lacul Beleu din Slobozia Mare, raionul Cahul, cu o lungime de 650 de metri, a fost inaugurat. Evenimentul a avut loc în cadrul festivalului Beleu Bio Fest, transmite MOLDPRES.

Reabilitarea drumului a fost posibilă grație sprijinului financiar al Uniunii Europene, oferit prin intermediul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF. Proiectul de infrastructură în valoare de 283 de mii de euro a presupus reabilitarea cu acoperire asfaltică a drumului de acces, construcția a 487 de metri pătrați de trotuar pentru pietoni. Adițional, primăria Slobozia Mare a asigurat din bugetul public amenajarea unei parcări auto de 1300 de metri pătrați.

Porțiunea de drum renovată contribuie la sporirea dezvoltării economice și atractivității turistice a regiunii, lacul Beleu fiind parte a Rezervaţiei Biosferei „Prutul de Jos”, inclusă în rețeaua mondială a UNESCO în anul 2018.

Primarul satului Slobozia Mare, raionul Cahul, a afirmat că odată cu implementarea acestui proiect, întreaga Luncă a Prutului de Jos a căpătat o valoare adăugată, devenind un punct de atracție turistică.

Lucrările de construcție s-au desfășurat în perioada iunie 2022-august 2023.

Foto: PNUD

img23006441

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!