ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O sesiune extraordinară a Legislativului ar putea avea loc în această săptămână

17:38 | 14.08.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 14 aug. /MOLDPRES/. Biroul permanent urmează să examineze miercuri o solicitare de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară în perioada 16-17 august, relatează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și relații publice a Legislativului, inițiativa de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară este motivată de necesitatea examinării unor proiecte de acte normative de importanță social-economică și politică pentru Republica Moldova, prezentate de către Guvern pentru a fi dezbătute în mod prioritar.

“În cererea președintelui Parlamentului, Igor Grosu, depusă la Biroul permanent, se menționează și despre necesitatea de a fi examinate o serie de inițiative legislative ale deputaților, ce reglementează domeniul eficienței energetice, domeniul cadastral, reforma sistemului social”, se spune în comunicat.

Proiectul ordinii de zi pentru sesiunea extraordinară a Parlamentului urmează a fi aprobat de Biroul permanent.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, în cazul în care Legislativul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiuni extraordinare sau speciale, la cererea şefului statului, a preşedintelui Parlamentului sau a unei treimi din deputaţi.

img23006452

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!