ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu ambasadorii Republicii Moldova

18:36 | 16.08.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat astăzi cu ambasadorii țării noastre, în cadrul reuniunii diplomației Republicii Moldova, organizată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Șeful Legislativului a vorbit cu diplomații moldoveni despre prioritățile legislative și diplomația parlamentară, care este atât de importantă pentru procesul de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană. „Expertiza țărilor care au trecut prin astfel de experiențe este importantă pentru noi și ne dorim preluarea celor mai bune practici și stabilirea unor relații cât mai bune cu prietenii noștri europeni”, a menționat președintele Parlamentului.

Un alt subiect abordat a fost dialogul proactiv cu cetățenii noștri aflați peste hotare. „Este crucial ca serviciul nostru diplomatic să facă totul pentru a ajuta moldovenii noștri aflați peste hotare”, a spus șeful Legislativului.

Igor Grosu le-a transmis ambasadorilor Republicii Moldova că au toată deschiderea Parlamentului și că la nivel de Legislativ se cunoaște despre cât de importantă este munca diplomatică în drumul ireversibil de a construi o Moldovă europeană.

La discuții a participat și președintele Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană, Doina Gherman.

Foto: Parlament

img23006500

img23006500

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!