ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit ședința extraordinară a Parlamentului

11:58 | 17.08.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au părăsit ședința extraordinară de astăzi a Parlamentului, în semn de protest, transmite MOLDPRES.

Aleșii poporului s-au arătat nemulțumiți de faptul că niciuna din propunerile înaintate nu au fost acceptate, ”iar ordinea de zi conține exclusiv subiecte politice”.

„Nu putem să stăm în această sală și să ne prefacem că suntem implicați în procesul legislativ când în realitate toate vocile opoziției sunt ignorate”, a declarat președintele fracțiunii BCS, Vlad Batrîncea.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a criticat gestul opoziției și a propus ca la următoarele ședințe la care deputații din opoziție nu vor fi prezenți să nu fie remunerați.

Și cei cinci deputați, anterior ai partidului Șor, declarat neconstituțional, nu participă la ședința extraordinară. Decizia a fost motivată prin faptul că aceasta „nu reprezintă o urgență”.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, în cazul în care Legislativul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiuni extraordinare sau speciale, la cererea președintelui R. Moldova, a președintelui Parlamentului sau a unei treimi din deputaţi.

img23006516

img23006516

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!