ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tinerii specialiști din educație vor primi îndemnizații mai mari de la stat

12:25 | 17.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Statul va oferi mai multe facilități pentru tinerii specialiști din sistemul educațional. Parlamentul a aprobat astăzi modificări la Codul educației, comunică MOLDPRES.

Astfel, se va majora și valoarea indemnizațiilor pe care le vor primi tinerii specialiști. Respectiv, absolvenții instituțiilor de învățământ superior vor primi indemnizații în valoare de 200 mii de lei. Iar în cazul tinerilor care au absolvit instituțiile de învățământ profesional tehnic, indemnizațiile vor crește de la 96 mii de lei la 160 mii de lei.

De asemenea, tinerii specialiști angajați în instituțiile publice de învățământ din mediul rural și din centrele raionale vor beneficia, pe o perioadă de cinci ani, de compensarea cheltuielilor pentru închirierea spațiului locativ și pentru consumul de energie termică și electrică.

Foto simbol

img23006524

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!