ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Adunarea Generală a Procurorilor a fost amânată

13:09 | 23.08.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 23 aug. /MOLDPRES/. Adunarea Generală a Procurorilor de astăzi a fost amânată, după ce 258 de procurori au votat pentru amânarea alegerii membrilor în Consiliul Superior al Procurorilor /CSP/, comunică MOLDPRES.

Subiectul alegerii noilor membri CSP a fost discutat preț de jumătate de oră, fiind propuse mai multe soliții, însă în urma votului s-a decis amânarea Adunării.

Astăzi, la Adunarea Generală a Procurorilor au fost prezenți 466 de procurori din cei 590 aflați în exercițiul funcției. Procurorii și-au ales președinte și secretar al Adunării și au audiat raportul conducerii CSP. La adunare a fost prezent și ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

În total, 17 candidați s-au înscris în concursul pentru ocupare funcțiilor de membri în principalul organ de autoadministrare a procurorilor - Consiliul Superior al Procurorilor. Aceștia au fost supuși evaluării extraordinare, iar o parte dintre ei nu au promovat-o și au atacat deciziile comisie în instanță.

img23006669

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!