ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

METEO: Cod galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul ţării

10:48 | 30.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 aug. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat Cod galben de instabilitate atmosferică, pe întreg teritoriul țării, transmite MOLDPRES.

Avertizarea este valabilă astăzi, până la ora 22.00.

Potrivit meteorologilor, în această perioadă se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat în jumătatea de nord averse puternice (15-20 l/m2) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

De asemenea, până pe data de 16 septembrie, pe întreg teritoriul țării este valabil Codul galben de pericol de incendiu. 

În cazul Codului galben, condițiile vremii sunt potențial periculoase, iar fenomenele meteorologice prognozate sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice. 

Foto: SHS

img23006832

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!