ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din noiembrie, vor fi lansate două noi curse avia directe Chișinău - Atena

11:04 | 02.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Din luna noiembrie curent, compania Aegean Airlines lansează cursa Chișinău - Atena, cu câte două zboruri săptămânale, în fiecare marți și vineri, de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi de șefa statului, Maia Sandu, transmite MOLDPRES. 

„Acum câteva zile, în cadrul vizitei la Atena, am discutat cu autoritățile de acolo despre necesitatea unei curse aeriene directe între țările noastre. Mă bucur să vă comunic că, din noiembrie 2023, Compania Aegean Airlines lansează cursa Chișinău - Atena, cu câte două zboruri săptămânale. Vom putea călători mai ușor pentru turism sau afaceri, iar moldovenii stabiliți în Republica Elenă vor putea călători mai des acasă să-și revadă familiile”, a afirmat Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, relațiile Republicii Moldova cu Republica Elenă sunt foarte bune, iar în curând vom avea o ambasadă a Greciei la Chișinău. „Am discutat despre cooperarea bilaterală cu președintele Greciei, Katerina Sakellaropoulou, la Forumul Strategic din Bled la începutul acestei săptămâni și cu premierul Mitsotákis la Atena săptămâna trecută. În curând, vom avea o ambasadă a Greciei la Chișinău și vom semna Acordul de recunoaștere reciprocă a permiselor de conducere. Deja avem un contract cadru cu operatorul de gaze din Grecia, DEPA, privind achiziționarea gazului natural, fapt ce ne ajută să diversificăm sursele de energie și să sporim securitatea energetică a țării. Vom continua să aprofundăm relațiile moldo-grecești, dar și cu alte țări europene în beneficiul cetățenilor noștri”, a conchis președintele Republicii Moldova.

Aegean Airlines este cea mai mare companie aeriană din Grecia. Recent, una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa, Air Baltic, a anunțat că va lansa cursa Chișinău - Riga, începând cu anul 2024. Totodată, la începutul lunii august, alte trei companii aeriene au anunțat că lansează curse directe spre Chișinău. Acestea sunt Southwind Airlines, Israir și Azerbaidjan Airlines - AZAL. 

img23006891

img23006891

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!