ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În anul curent, polițiștii au înregistrat 123 mii de încălcări ale regimului de viteză

15:14 | 04.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 4 sep. /MOLDPRES/. În anul curent, oamenii legii au înregistrat 123 mii de încălcări ale regimului de viteză, 400 de șoferi au fost sancționat pentru șofat în stare de ebrietate, iar 270 de conducători auto au fost amendați pentru comportament agresiv în trafic. Datele au fost prezentate astăzi în cadrul unei conferințe de presă de ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, peste 10 mii de sancțiuni aplicate șoferilor au fost pentru neacordarea priorității pietonilor. Iar pietonii la rândul lor au fost vizați în cadrul altor 23 mii de încălcări.

„În opt luni ale anului curent, s-au înregistrat peste 1200 de accidente rutiere, soldate cu 122 de persoane decedate și 1497 traumatizate. Alte 90 de accidente s-au produs din cauza șofatului în stare de ebrietate. Din cauza acestor statistici, am solicitat poliției naționale acțiuni imediate. Acțiunile sunt centrate pe combaterea consumului de alcool și stupefiante. Planificăm lansarea unui proiect pilot de testare a consumului de droguri cu aparate specifice destinate acestui scop. Rezultatele acestor activități pilot vor contribui la fundamentarea modificărilor legislative aflate deja în Parlament”, a spus ministrul.

Oficialul a anunțat că, începând de seara trecută, 3 septembrie, au fost pornite acțiuni la nivel național pentru prevenirea și combaterea abaterilor de la regulile de circulație pe drumurile publice.

Foto: IGP

img23006926

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!