ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Satul Măcăreşti din Ungheni are acces la apă potabilă din România

15:57 | 04.09.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 sep. /MOLDPRES/. Apa de la Iași, România, a trecut Prutul și a ajuns în satul Măcărești, raionul Ungheni, din Republica Moldova. Oficialități din ambele state au participat astăzi la inaugurarea punctului de subtraversare a râului Prut Măcărești - Măcărești, transmite MOLDPRES.

„Datorită Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României, grădinița din sat și peste 350 de gospodării sunt primii care au acces la apă potabilă, livrată de ApăVital Iași”, a declarat Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

Potrivit ministrului, urmează și un al doilea punct de subtraversare care va uni localitățile Sculeni-Sculeni. „În paralel, în cadrul unui proiect de dezvoltare regională construim apeductul de interconexiune a râului Prut - satul Măcărești cu 13 localități din Nisporeni și Ungheni. Această interconexiune va oferi acces la apă potabilă cetățenilor din comunele Măcărești, Frăsinești, Costuleni, Boldurești, Chilișoaia, Băcșeni, Brătuleni, Cârnești, Valea-Trestieni, Isăicani, Luminița, Selișteni și Odobești”, a explicat Spînu.

„Acesta este doar primul pas. Ne dorim să interconectăm localități din cinci raioane la apă de calitate: Hâncești, Nisporeni, Ungheni, Fălești și Glodeni”, a rezumat ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

Foto: facebook.com

img23006929

img23006929

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!