ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegeri locale: CEC anunță când începe desemnarea candidaților și depunerea dosarelor pentru APL de nivelul I și II

19:37 | 05.09.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. Partidele politice și blocurile electorale își pot desemna candidații la alegerile locale generale din 5 noiembrie curent, pentru funcțiile din administrația publică locală (APL) de nivelul II – consilii raionale, consilii municipale, primari ai municipiilor Chișinău și Bălți, cu începere de miercuri, 6 septembrie, iar depunerea documentelor pentru înregistrarea propriu-zisă va avea loc din 19 septembrie. Anunțul a fost făcut de Comisia Electorală Centrală (CEC), transmite MOLDPRES.

Totodată, CEC informează că, desemnarea candidaților în funcțiile din administrația publică locală de nivelul I – consilii locale, primari ai orașelor, comunelor, satelor va începe pe 26 septembrie, iar procedura de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților va fi lansată nu mai devreme de data de 29 septembrie.

De menționat că, desemnarea candidaților are loc după constituirea consiliilor electorale de circumscripție, dar nu mai devreme de 60 de zile înainte de ziua alegerilor. Dreptul de a desemna candidați pentru alegeri îl au partidele politice înregistrate până la data intrării în vigoare a hotărârii CEC cu privire la stabilirea datei alegerilor locale generale, blocurile electorale constituite și înregistrate în condițiile prevăzute de Codul electoral și ale Instrucțiunii privind particularitățile constituirii și înregistrării blocurilor electorale, precum și candidații independenți.

img23006963

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!