ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou accident rutier cu implicarea unui angajat al Poliției Naționale. Victima a decedat în drum spre spital

08:37 | 06.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Un angajat al Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială (BPDS) „Fulger”, în vârstă de 30 de ani, a tamponat un pieton în seara zilei de ieri, 5 septembrie, în timp ce se deplasa pe traseul Hâncești-Cimișlia, informează MOLDPRES.

Potrivit Poliției Naționale, accidentul s-a produs la ieșirea din satul Bozieni, în jurul orei 21:00, pietonul fiind lovit pe carosabil. În urma traumelor primite, victima, un bărbat în vârstă de 45-50 de ani, a fost preluată de ambulanța solicitată la fața locului, însă a decedat în drum spre spital.

Angajatul poliției a fost testat acooloscopic, iar rezultatul a arătat negativ. Polițistul se afla la volanul mașinii personale – un BMW X5, în afara orelor de serviciu. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, iar oamenii legii au deschis un dosar penal pentru a elucida toate circumstanțele producerii tragediei.

Victima încă nu a fost identificată până la momentul de față. Angajatul BPDS „Fulger” activează în poliție de 10 ani.

„La locul accidentului s-a prezentat un șofer din trafic, care la distanță de câteva minute a reușit să evite impactul cu persoana de pe carosabil tamponată de polițist. Acesta a declarat oamenilor legii că era atenționat din faruri de conducătorii auto din sens opus despre faptul că au observat bărbatul ce se deplasa pe carosabil pe timp de noapte, îmbrăcat în haine de culori întunecate, iar traseul este neiluminat. Șoferul ne-a prezentat secvența video de pe camera de bord a mașinii sale, în care se vede cum în ultimul moment observă persoana și reușește să o evite intrând pe contrasens”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Naționale.

În ultima perioadă au fost înregistrate cel puțin trei cazuri de accidente rutiere cu implicarea oamenilor legii, în rezultatul cărora au avut de suferit cetățeni, iar în unele situații angajații Poliției Naționale se aflau în stare de ebrietate la volanul mașinilor.

Foto simbol

img23006967

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!