ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În raionul Hânceşti va fi construit un apeduct magistral

09:28 | 06.09.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. În raionul Hânceşti va fi construit un apeduct magistral ce va asigura cu apă localităţile Sărata Răzeși - Voinescu – Mingir. Ieri, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, sub egida Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a semnat contractul de finanțare pentru acest proiect, transmite MOLDPRES.

Astfel, peste 7300 locuitori din satele Voinescu și Mingir, 36 agenți economici și nouă instituții publice din raionul Hâncești vor avea acces îmbunătățit la sursa de apă potabilă de calitate.

În cadrul proiectului, Primăria Voinescu a obținut finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) pentru construcția apeductului magistral ce va conecta satele Voinescu și Mingir la sursa de apă potabilă. „Lucrările vor include construcția a 12 km de rețele de apeduct magistral, două castele de apă potabilă și două stații de dezinfectare a apei. Cu o valoare totală a lucrărilor de 18 326 836.44 lei (peste 900 mii de euro), proiectul se va desfășura pe parcursul următorilor doi ani”, indică ADR Centru.

Proiectul va folosi sursa de alimentare cu apă din apeductul magistral Leova - Iargara prin aducțiunea Leova - Tomai, cunoscut pentru performanța sa în captarea, tratarea și transportarea apei potabile din râul Prut.

Foto: ADR Centru

img23006971

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!