ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biblioteca Academiei „Ștefan cel Mare” a fost dotată cu un lot de tehnică modernă, cu suportul României

09:58 | 06.09.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Biblioteca Academiei „Ștefan cel Mare” din capitală a fost dotată cu un lot de tehnică modernă achiziționat cu suportul României în cadrul unui proiect privind digitalizarea bibliotecii instituției, transmite MOLDPRES.

Conducerea Academiei „Ștefan cel Mare” a specificat că „proiectul are o importanță vitală și marchează o etapă semnificativă în modernizarea și îmbunătățirea resurselor educaționale și științifice ale academiei”. Acesta este realizat cu sprijinul poporului român, prin intermediul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Astfel, proiectul, aflat în plină desfășurare, își propune să aducă o transformare digitală de calitate a fondului biblioteconomic al instituției, pentru a corespunde rigorilor modernizării globale. În cadrul acestuia au fost achiziționate 10 calculatoare pentru vizitatorii sălii de lectură, precum și alte trei calculatoare, de ultimă generație, destinate personalului bibliotecii. De asemenea, a fost procurat un server și două scanere performante, care vor contribui la îmbunătățirea activităţilor de documentare și cercetare.

Proiectul privind digitalizarea bibliotecii Academiei „Ștefan cel Mare” a fost lansat în luna mai curent.

Foto: Academia „Ștefan cel Mare”

img23006973

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!