ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a discutat cu premierul român despre cooperarea în sectorul energetic și dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere

12:35 | 07.09.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei de la București, șefa statului, Maia Sandu a discutat cu prim-ministrul Marcel Ciolacu cele mai importante subiecte de pe agenda bilaterală, inclusiv cooperarea în sectorul energetic și dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„Am apreciat progresele înregistrate pe proiecte comune și ajutorul din partea României: deschiderea punctului de trecere a frontierei Leova - Bumbăta, alocarea primelor 10 milioane de euro, din donația de 100 milioane euro aprobată anul trecut, pentru susținerea dezvoltării localităților noastre și pentru sectorul educațional. Am mulțumit partenerilor români pentru ajutorul oferit fermierilor moldoveni sub formă de motorină. Am menționat despre faptul că, începând cu această lună, rețelele de transport al gazelor din Republica Moldova vor fi operate de către Vestmoldtransgaz, deținută de Transgaz România și BERD”, a declarat președintele Maia Sandu. 

Totodată, lidera de la Chișinău a menționat că pentru următorii ani, printre proiectele prioritare se numără construcția podului de la Ungheni și reconstrucția și extinderea a alte 3 poduri, construcția Liniei Electrice Aeriene 400 kV Bălți-Suceava, extinderea controlului coordonat la frontieră și transformarea acestuia în control comun. „Am convenit să continuăm eforturile pentru a atrage mai multe investiții din România. Acestea și multe alte proiecte ne apropie tot mai mult și ne ajută să devenim mai competitivi și mai puternici”, a conchis șefa statului.

Foto: Președinție

img23007024

img23007024

img23007024

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!