ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Unificată de Control s-a întrunit la Bender

15:50 | 07.09.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. La ședința de astăzi Comisia Unificată de Control a audiat rapoartele Comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate pe parcursul lunii august, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Și reprezentanții Misiunii OSCE în Moldova au informat că în august au efectuat 14 deplasări cu scop de monitorizare a perimetrului Zonei de Securitate. 

În context, Delegația Republicii Moldova a atras atenția că, în aria de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii continuă să se afle posturi ilegale.

S-a menționat că aceste posturi au fost instalate abuziv de structurile de forță transnistrene prin sfidarea actelor ce stau la baza operațiunii de menținere a păcii pe râul Nistru și a fost reiterată cererea de a le elimina necondiționat și de a asigura libera circulație în Zona de Securitate.

img23007037

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!