ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Socialiștii şi comuniștii din APG cer demisia speakerului Dmitri Constantinov

11:55 | 08.09.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Ședința de astăzi a Adunării Populare din UTA Gagauz-Yeri (APG) s-a început cu o declaraţie a reprezentantului Blocului Partidului Socialiştilor şi Comuniştilor, Elena Iurcenco, care i-a cerut preşedintelui Dmitri Constantinov să demisioneze din funcţie, transmite MOLDPRES cu referire la Gagauzinfo.

Deputata i-a cerut speakerului să părăsească acest post, pentru că-l face de ruşine. Iurcenco spune că a studiat noua componenţă a executivului propusă de başcanul Evghenia Guţul şi consideră că Constantinov a făcut o înţelegere cu Ilan Şor.

Deputaţii APG s-au reunit astăzi pentru a aproba componenţa nominală a executivului autonomiei, însă preşedintele Constantinov a cerut ca examinarea acestui subiect să fie amânată, pentru că lista actualizată a fost depusă aseară târziu şi n-a reuşit să fie examinată în comisii.

Foto: telegram

img23007052

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!