ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Întrevederea vicepremierului Oleg Serebrian cu reprezentanții Organizației Națiunilor Unite

11:38 | 22.09.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții United Nation Joint Programme's Reflection and Learning Mission to Moldova (RLM) cu sediul la New York, Ilona Lecerf, Aycan Akdeniz, David Newton, care se află într-o vizită de studiu în Republica Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Misiunea este focusată pe evaluarea răspunsului ONU la provocările cu care se confruntă Republica Moldova în perioada 2017-2023, inclusiv instabilitatea politică, impactul COVID-19 și războiul din Ucraina.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii asupra proiectelor de asistență implementate în Republica Moldova, în special, pe domeniul asigurării respectării drepturilor omului, care cu regret, rămâne a fi unul foarte sensibil în regiunea transnistreană a țării.

De asemenea, reprezentanții ONU au fost informați cu privire la sectoarele de intervenție care necesită sprijinul partenerilor externi în această perioada regională dificilă, precum și deplina deschidere a Chișinăului de a continua interacțiunea îndreptată spre rezultate concrete pentru locuitorii de pe cele două maluri ale Nistrului.

La finalul discuțiilor a fost agreată și reconfirmată necesitatea coordonării acțiunilor și a abordărilor pe diverse aspecte de interes comun, precum și a consolidării diverselor forme de interacțiune în promovarea politicilor de asigurare a păcii și stabilității la nivel intern și regional.

Foto: Biroul de reintegrare

img23007434

img23007434

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!