ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost desemnați cei 14 laureați ai concursului Premiul Național „Pentru o viață activă la orice vârstă”

14:29 | 03.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 3 oct. /MOLDPRES/. Cei 14 laureați ai concursului Premiul Național „Pentru o viață activă la orice vârstă” au fost premiați de Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS). Câștigătorii au primit diplome și premii bănești în cadrul unui eveniment solemn desfășurat astăzi în incinta instituției, transmite MOLDPRES.

Concursul Premiul Național „Pentru o viață activă la orice vârstă” este organizat în contextul Zilei internaționale a persoanelor vârstnice, pentru al șaselea an consecutiv. Scopul acestuia este de a încuraja participarea activă a persoanelor în etate la viața societății și de a recunoaște meritele și performanțele seniorilor în diverse sfere de activitate. Premianții celei de-a VI-a ediții a concursului s-au remarcat prin realizări în domeniile: știință, educație, activitate civică, jurnalism, cultură, artă și sport.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a transmis un mesaj de felicitare premianților pentru reușitele obținute. „Astăzi vreau să celebrăm activismul dumneavoastră, dorința de a sparge tiparele, de a arăta că a fi vârstnic, inclusiv în Republica Moldova, nu înseamnă să te izolezi, să fii o persoană fără inițiativă, care are doar nevoie de suport, dar o persoană care contribuie în continuare la dezvoltarea societății, care are o voce pe care și-o face auzită și care contează. Știu că ați muncit mult, ați construit această țară, ați luptat pentru independența și pentru democrația ei și minimum ce trebuie să facă acest Guvern și generația mea este să garanteze un sistem de pensii decent și sustenabil. Vă asigur că acesta este obiectivul nr. 1 pe care ni l-am asumat în cadrul acestui minister și, zi de zi, depunem eforturi constante în acest sens”, a spus Alexei Buzu.

Anul acesta la concurs au fost depuse 28 de dosare, iar câștigătorii au fost desemnați de către o comisie de examinare, formată din reprezentanți ai MMPS și ai societății civile. Pentru organizarea ediției curente, din bugetul de stat a fost alocată suma de 80 de mii de lei (aproximativ 4 mii de euro). Începând cu prima ediție și până în prezent, în total, au fost premiați 82 de candidați.

Foto: MMPS

img23007713

img23007713

img23007713

img23007713

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!