ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Satul European: Satul Ciuciuleni din raionul Hâncești a fost aprovizionat cu apă și infrastructură de canalizare

12:35 | 19.10.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. În cadrul Programului Național "Satul European" au fost finalizate lucrările de aprovizionare cu apă și sanitație în satul Ciuciuleni, raionul Hâncești. Lucrările au costat 6,6 milioane de lei (340 mii de euro), dintre care 4,2 milioane de lei au fost alocați de Guvernul Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), peste 150 de gospodării cu aproximativ 1300 de consumatori și mai mulți agenți economici vor beneficia de acces la apă potabilă.

Proiectul a mai implicat construirea unei sonde arteziene, a unui turn de apă și a unei stații de epurare a apelor uzate, dar și conectarea grădiniței din sat la sistemul de canalizare.

„Suntem mândri că am adus un impact semnificativ în viața locuitorilor din Ciuciuleni, oferindu-le o sursă de apă potabilă sigură și modernizând infrastructura de canalizare”, a menționat directorul ONDRL, Mihail Croitoru.

Programul Național "Satul European" cuprinde un total 497 de proiecte, dintre care 228 au fost finalizate până în prezent. Proiectul din Ciuciuleni este al 53-lea proiect finalizat pe domeniul apei și sanitației.

Foto: ONDRL

img23008213

img23008213

img23008213

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!