ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu: „R. Moldova și Azerbaidjan vor continua cooperarea în sfera energetică și comercial-economică”

10:10 | 30.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. Republica Moldova și Azerbaidjan vor continua promovarea cooperării sectoriale în sfera energetică, comercial-economică, a agriculturii și cea investițională. Declarația a fost făcută de vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, în urma unei întrevederi cu Ambasadorul Republicii Azerbaidjan la Chișinău, Gudsi Osmanov, transmite MOLDPRES.

Vicepremierul Nicu Popescu a specificat că în cadrul dialogului au fost discutate mai multe subiecte de interes comun. „Am constatat o intensificare semnificativă a contactelor de colaborare în ultimii ani, atât la nivel înalt, cât și la nivelul instituțiilor specializate ale ambelor țări. Ne-am referit și la importanța continuării eforturilor de promovare a cooperării sectoriale între Republica Moldova și Azerbaidjan, printre domeniile de interacțiune fiind evidențiate, în special, sfera energetică, comercial-economică, a agriculturii și cea investițională”, a spus Nicu Popescu.

De asemenea, oficialul a vorbit despre „angajamentul ferm al Moldovei în sprijinirea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Azerbaidjan și aprecierea pentru relația de prietenie solidă dintre cele două țări”.

Foto: MAEIE

img23008571

img23008571

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!