ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău a fost lansat un proiect moldo-român pentru sprijinirea refugiaților ucraineni

14:30 | 30.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. People in Need a lansat la Chișinău un proiect moldo-român pentru sprijinirea refugiaților ucraineni. Acesta vizează 18 organizații neguvernamentale (ONG), 8 din Republica Moldova și 10 din România, care oferă servicii pentru persoanele afectate de război, în special pentru refugiații din Ucraina, și promovează integrarea acestora în comunitățile gazdă, informează MOLDPRES.

Astfel, obiectivele principale ale proiectului sunt dezvoltarea capacităților organizațiilor participante și creșterea cooperării transfrontaliere între ONG-urile din R. Moldova și România. În plus, proiectul își propune sprijinirea organizațiilor spre a putea obține o sustenabilitate reală.

Prima întâlnire a reprezentanților ONG-urilor implicate, organizată la Chișinău, a avut drept scop identificarea punctelor comune pentru colaborare, crearea conexiunilor pentru cooperare, viitoarele parteneriate ș. a.

People in Need Moldova susține organizațiile societății civile, ca acestea să ofere servicii pentru oamenii care au nevoie, mai ales pentru refugiații din Ucraina.

Foto: People in Need Moldova 

img23008592

img23008592

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!