ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a acreditat 194 de observatori internaționali pentru monitorizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie

17:03 | 30.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC), în ședința de astăzi, a acreditat observatori internaționali și a confirmat jurnaliști pentru reflectarea și monitorizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie curent, comunică MOLDPRES.

Astfel, CEC a acreditat 194 de persoane în calitate de observatori internaționali din partea Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/ODIHR) în vederea monitorizării alegerilor locale generale.

Totodată, au fost confirmați 11 jurnaliști din partea Societății cu Răspundere Limitată „VOCEA MEDIA” pentru reflectarea și monitorizarea alegerilor locale generale.

La alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023 vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

img23008601

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!