ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina afirmă că a lovit sâmbătă un şantier naval în Crimeea ocupată de Rusia

21:50 | 04.11.2023 Categorie: Externe

Kiev, 4 nov. /MOLDPRES/. Ucraina a afirmat că a lovit sâmbătă un şantier naval în peninsula Crimeea ocupată de Rusia, în portul Kerci, informează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

"În seara zilei de 4 noiembrie, forţele armate ucrainene au întreprins cu succes lovituri asupra infrastructurilor maritime şi portuare de pe şantierul naval Zaliv, în oraşul temporar ocupat Kerci", a anunţat armata ucraineană.

Ucraina şi-a înmulţit atacurile împotriva teritoriilor sale ocupate de trupele Moscovei şi asupra teritoriului rus pe fondul unei lente contraofensive declanşate de Kiev la începutul lunii iunie.

Crimeea - baza Flotei ruse din Marea Neagră şi o cale de aprovizionare cheie pentru forţele ruse care ocupă sudul şi estul Ucrainei - este vizată cu regularitate.

img23008798

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!