ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegeri locale generale. Promo-LEX: Până la ora 09.00 au fost înregistrate 141 semnalări de incidente

09:30 | 05.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 5 nov. /MOLDPRES/. Asociația Promo-LEX a înregistrat, până la ora 09.00, 141 semnalări de incidente în cadrul alegerilor locale generale. 44 dintre acestea au fost deja prelucrate. Datele au fost prezentate astăzi de directorul de program al Promo-LEX, Nicolae Panfil, transmite MOLDPRES.

Astfel, printre incidentele înregistrate și prelucrate deja se numără cazuri de obstrucționare a accesului observatorilor în secția de votare, deficiențe în funcționarea sistemului informațional automatizat „Alegeri”,  deficiențe în listele electorale, votarea nejustificată în grup, prezența nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta secțiilor de votare sau în raza de 100 de metri, incidente ce vizează sigilarea urnelor de vot, încălcarea secretului votului, prezența panourilor electorale în raza secțiilor de votare.

La alegerile locale generale de astăzi, Promo-LEX are observatori statici în 602 secții de votare din țară. În plus, Misiunea de observare mai include 71 de echipe mobile cu 142 de observatori suplimentari.

În Republica Moldova au loc astăzi alegeri locale generale. Cetățenii cu drept de vot sunt așteptați la cele 1958 de secții de votare pentru a-și alege primarii și consilierii. Procedura de vot a demarat la ora 07.00 și se va încheia la ora 21.00.

img23008804

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!