ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Liderul PAS: Mulțumesc cetățenilor pentru participarea exemplară la acest scrutin

23:09 | 05.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 5 nov. /MOLDPRES/. Alegerile locale generale desfășurate astăzi sunt foarte importante pentru că ne alegem primarii și consilierii, dar totodată au o semnificație aparte deoarece au loc într-un context geopolitic legat de integrarea europeană. Acest vot nu a fost doar pentru primari și pentru consilieri, dar a fost un vot proeuropean. Mulțumim cetățenilor pentru participarea exemplară la scrutin. Declarațiile au fost făcute în seara zilei de astăzi de liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, după închiderea secțiilor de votare, transmite MOLDPRES.

„Mulțumesc chișinăuienilor care s-au mobilizat exemplar, au înțeles cât de mare este miza, că orașul are nevoie de un primar european, că acesta trebuie întors partidelor proeuropene și lucrul ăsta sperăm să-l vedem cât mai curând prin rezultatele prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC). Și de data aceasta moldovenii au demonstrat că nu se lasă intimidați, a prevalat înțelepciunea și așa cum a fost și în anul 2020, și în 2021, au dat un vot și de protest împotriva grupărilor criminale”, a afirmat Igor Grosu.

Liderul PAS a adăugat că cetățenii sunt în așteptarea rezultatelor alegerilor. „Înțeleg și apreciez tot efortul care l-ați depus, dar o să mai am o rugăminte către alegătorii din Republica Moldova. Da, în unele localități lucrurile o să fie tranșate din primul tur, dar vă rog să ne pregătim să mai facem un pas ca în aceste două săptămâni să ne mobilizam și să dăm țării, satelor și orașelor noastre primari proeuropeni. Miza este foarte mare, întrucât nu vorbim doar de primari si consilieri, ci vorbim de perspectiva noastră proeuropeană și aici fiecare vot contează”, a punctat liderul PAS. 

În Republica Moldova s-au desfășurat astăzi alegeri locale generale. Potrivit datelor CEC, până la ora 21.00, la urne s-au prezentat 1147393 de alegători (circa 41,4%) din cei 2 758 810 înscriși în liste.

img23008843

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!