ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a anunțat evacuarea a 36 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza

18:57 | 07.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. Șefa statului anunță că, după o perioadă plină de incertitudine și negocieri, 36 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza au fost astăzi evacuați și sunt în siguranță, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„Cetățenii noștri au traversat astăzi punctul de trecere a frontierei de la Rafah și acum se îndreaptă către Cairo. Sunt recunoscătoare tuturor celor care au lucrat fără odihnă la acest proces complex de evacuare: angajații ambasadelor noastre din Israel și Turcia, ultima acreditată prin cumul în Egipt, echipa Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, colegii din celelalte instituții implicate, precum și partenerii noștri strategici, România, Ucraina și Statele Unite ale Americii. Grație acestui efort comun, cetățenii noștri sunt în siguranță”, a declarat președintele Maia Sandu.

Președintele a mai subliniat că, în momentul de față, cetățenii moldoveni evacuați sunt în grija funcționarului consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene care i-a preluat la punctul de trecere. Acestora li se asigură tot sprijinul necesar, inclusiv asistența consulară și organizarea etapei următoare a călătoriei lor spre Republica Moldova.

„Din Cairo cetăţenii noștri vor fi transportați la București, împreună cu cetățenii români, cu o cursă aeriană specială organizată de Ministerul Afacerilor Externe din România, iar ulterior preluați cu un autocar pus la dispoziție de autorități. Mă bucur mult că sunt în siguranță. Le doresc un drum ușor și îi așteptăm acasă”, a punctat șefa statului.

img23008917

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!