ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un candidat la funcția de primar de Bălți a fost exclus din turul II al alegerilor locale

21:20 | 07.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. Arina Corșicova, unul din cei doi candidați care au acces în turul doi al alegerilor pentru postul de primar al municipiului Bălți a fost exclusă din cursa electorală. Decizia de anulare a înregistrării la scrutin a fost luată în această seară de Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Bălți. Motivul excluderii nu a fost anunțat deocamdată, comunică MOLDPRES.

Decizia a fost luată după examinarea unei cereri privind excluderea din cursa electorală a Arinei Corșicova depusă de Ștefan Gligor și candidatul susținut de Partidul Schimbării pentru Primăria Bălți, Nicolae Grigorișin. Decizia intra în vigoare la data adoptării și poate fi atacată conform legislației.

În timpul examinării subiectului mai multe persoane au manifestat în susținerea Arinei Corșicova.

În primul tur al alegerilor locale generale din 5 noiembrie candidatul independent Arina Corșicova, a acumulat 21,52% din sufragii, urmând să se confrunte în turul doi cu Alexandr Petkov de la Partidul Nostru care întrunit 22,69% din sufragii.

După scoaterea din cursă a Arinei Corșicova, bălțenii ar urma să aleagă în turul doi între candidatul Alexandr Petkov de la Partidul Nostru (22,69%) și socialistul Maxim Moroșan (19,73%).

img23008921

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!