ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rosian Vasiloi după ce a demisionat din funcție: „A fost o onoare să conduc Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova”

10:39 | 08.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. A fost o onoare să conduc Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de Rosian Vasiloi, care a demisionat din funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), transmite MOLDPRES.

Acesta a mulțumit echipei pentru dedicație și profesionalism, precum și partenerilor care contribuie constant la dezvoltarea instituțională a Poliției de Frontieră.

„A fost o perioadă dificilă, cea mai dificilă din istoria Republicii Moldova, dar în care instituția pe care am condus-o a făcut față provocărilor. Le mulțumesc colegilor din sistemul afacerilor interne și din sistemul de apărare și securitate națională cu care am lucrat în această perioadă. Unicul interes pe care l-am avut și îl voi avea în continuare, a fost interesul țării și a cetățeanului”, a scris Rosian Vasiloi pe o rețea de socializare.

Guvernul a acceptat astăzi încetarea exercitării funcției de către Rosian Vasiloi, în baza cererii de demisie depusă de către acesta. Rosian Vasiloi ocupă funcția de șef al IGPF din anul 2021. La mijlocul lunii septembrie curent, acesta a fost recunoscut în calitate de bănuit în comiterea infracțiunii de neglijență în serviciu în cazul dublului omor de la Aeroport. Ca rezultat, oficialul a menționat că va prezenta un raport și va solicita acordarea unui concediu neplătit pentru o perioadă de peste 30 de zile.

img23008941

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!