ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția Franceză pentru Dezvoltare va acorda țării noastre 40 milioane de euro

12:29 | 08.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Republica Moldova va beneficia de asistență financiară în valoare de 40 de milioane de euro, acordată de Agenția Franceză de Dezvoltare pentru transformarea sectorului energetic, comunică MOLDPRES.

Raportul la proiectul de lege privind ratificarea unui acord de facilitate de credit a fost aprobat astăzi la ședința Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.

Banii vor fi folosiți pentru implementarea reformelor în infrastructura energetică și eficiența energetică, precum și în energia regenerabilă.

Acordarea creditului în valoare de 40 de milioane de euro este condiționată de implementarea unor reforme în domeniul energetic, iar acțiunile urmează a fi realizate până în anul 2028.

Acordul de facilitate de credit dintre Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare a fost semnat la 17 octombrie 2023, în cadrul evenimentului „Platforma de sprijin pentru Republica Moldova”.

img23008946

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!